Ураганът Милтън“ достигна сушата по крайбрежието на Флорида като изключително опасна

...
Ураганът Милтън“ достигна сушата по крайбрежието на Флорида като изключително опасна
Коментари Харесай

Със скорост до 193 км/ч: Ураганът „Милтън“ достигна Флорида

Ураганът „ Милтън “ доближи сушата по крайбрежието на Флорида  като „ извънредно рискова стихия от трета категория “, оповестиха организациите. Стихията донесе със себе си мощен вятър, рисково високи талази и опасност от наводнения за обширни елементи от щата. „ Милтън “ набра мощ от прекомерно топлите води в Мексиканския залив и на два пъти доближи пета категория.

Циклонът доближи сушата в региона на Сиеста Кий, окръг Сарасота, заяви Националният център по ураганите, чието седалище е в Маями. Бурята провокира рисково повишаване на водите в огромна част от регионите на Флорида по крайбрежието на Мексиканския залив, в това число в гъстонаселени зони като Тампа, Сейнт Питърсбърг, Сарасота и Форт Майърс.

 

БГНЕС

 

Очаква се при прекосяването на стихията през територията на полуостров Флорида проливните дъждове, донесени от „ Милтън “, да причинят наводнения в регионите към реки и езера, след което ураганът да се насочи към  Атлантическия океан .

„ Милтън “ връхлита Флорида в миг, когато щатът към момента се възвръща от следствията от урагана „ Хелийн “, който провокира огромни вреди в населните места в крайбрежните елементи на Флорида и лиши живота на десетки хора.

Президентът  Джо Байдън прикани жителите да извършват препоръките  на управляващите.

 

БГНЕС

 

„ Ситуацията безусловно е на живот и гибел “, сподели той на брифинг в Белия дом.

Абсолютно същото изявление направи и министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас в ефира на Си Ен Ен. „ Въпросът е на живот и гибел “, сподели той.

Ураганът връхлетя Флорида с ветрове със скорост до 193 км/ч , оповестяват метеоролозите.

Още преди „ Милтън “ да доближи сушата елементи от щата пострадаха от торнада, образували се поради урагана. Крайбрежните региони последователно стартират да се наводняват поради високите приливни талази, които се образуват под въздействието на стихията.

 

БГНЕС

 

Метеоролозите предвиждат, че това може да е  една от най-опасните стихии в историята на Флорида . Милиони хора бяха принудени да се изтеглят, заради което се стигна до големи тапи по пътищата и привършване на горивата по бензиностанциите.

Заради бурята президентът Джо Байдън отсрочи обиколка в Германия и Ангола, която щеше да стартира през днешния ден.

Идването на урагана се трансформира и в  политически въпрос , като се стигна до замяна на обвинявания сред претендента на републиканците за президент Доналд Тръмп и Белия дом, който сега се управлява от демократите.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР